top of page

Varis Tedavisinde En Çok Yapılan 5 Yanlış


Edindiğim tecrübelere ve bilgilere dayanarak varis tedavisinde yapılabilen en önemli beş yanlışı derledim. Bu yanlışlar tedavinin yetersiz kalmasına ve hastanın mutsuz olmasına yol açmaktadır.

1. Yetersiz veya eksik tanı.

Öncelikle iyi bir anemnez yani hastanın öyküsü şarttır. Bunu komple bir muayene izler. Eğer uzman doktor gerek görürse doppler USG gibi tetkiklerden de yardım alabilir.

2. Sorunlu varislerden önce kılcal varisleri tedavi etmek.

Bu genelde yapılan bir hatadır. Hastayı biran önce kozmetik açıdan düzeltmek için kılcal varislere yönelinir, ancak öncelikle bu kılcalları besleyen damarları tedavi etmek gerekir.

3. Deneyim eksikliği.

Doğru uzmana gitmek önceliğiniz olmalıdır. Öncelikle bu konuda en deneyimli branş doktorları kalp ve damar cerrahlarıdır. Ayrıca uzmanlığını varis ve tedavisi konusunda geliştirmiş doktorları tercih etmelisiniz.

4. Yanlış tedavi.

Birçok hastanede tedavi için cerrahi önerilmektedir. Ama aslında hastaya göre tedavi uygulanmalıdır. Hasta için en uygun tedavi seçilmeli ve önerilmelidir.

5. Yetersiz takip.

Hastanın tedavisinden sonra takibi çok önemlidir. Hasta tedavi sonra belli bir süre gözlem altında tutulmalı, gerekirse ek müdahaleler yapılmalıdır.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page