top of page

Varis ve tedavisi ile ilgili doğru bilinen şehir efsaneleri


1-Yaz aylarında varis tedavisi olmaz: Bu doğru bir anlayış değildir. Yılın her ayında varis tedavisi olur. Mevsimlerin tedavinin etkinliği üzerinde etkisi yoktur. Ancak skleroterapiden sonra bazen kısa süreli varis çorabı kullanım ihtiyacı olması bu anlayışın ortaya çıkmasına neden olmuştur.

2-Tedavi yaptırsam da yeniden varisler ortaya çıkabilir, o zaman boşuna mı tedavi olmuş olurum. Eğer doğru tedavi yöntemi uygulanır ve hasta da doktorunun önerilerini uygulamakta özen gösterirse başka yerlerden varis çıkması çok az bir ihtimaldir.

3-Herhangi bir branş doktoru varis tedavisini yapabilir mi? Tabii ki hayır. Varis hastalıkları ve tedavileri konusunda uzun yıllar eğitim almış ve bu konularda uzman kalp ve damar cerrahları bu hastalığı en doğru şekilde tedavi edeceklerdir.

4-Variste tedavi edilen damarlar kalp ameliyatında kullanılıyormuş, bu damarlar sonra gerekir ise ne yapacağız? Bu soruyla sıkça karşılaşıyoruz. Varisli hale gelmiş yani hasta olan damarlar, kalp ameliyatında kullanılamaz, onun alternatifi olan damarlar vücudumuzda vardır.

5-Doktor varislerim için varis çorabı ve ilaçlar verdi, kullandım ama varislerim geçmedi. Varis çorabı ve ilaçlarla gerçek bir tedavi sağlanamaz. Bunlar şikayetleri baskılamak ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak, ayrıca bazı tedavilerde destekleyici olarak kullanılır.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page