top of page

Egzamanın nedeni varis olabilir mi?


Bacaklarında egzama şikayeti olan kişiler öncelikle bir cildiye uzmanına başvururlar. Cildiye uzmanı egzamaya ilaç ile tedavi önerirken olası varis sorununu göz ardı edebilir.

Varis egzaması, bazen gözle görülebilir bazen de gizli varisler sebebiyle olabilir. Varisleri gözle görülebilen bir hastada klasik egzama şikayetleri varsa deneyimli bir doktor tarafından varis egzaması teşhisi konulur. Varisler gizli olup, görülmüyorsa, varis egzaması teşhisi konulamayıp atlanabilir.

Sebebi araştırılmadan veya bilinmeden tedavi uygulanırsa geçici bir süre de olsa sorun ortadan kalkabilir, ama tam olarak tedavi olamazlar. Belli bir süre sonra yeniden görülmeye başlarlar. Hatta bazen uzun zaman bu tedaviyi olup iyileşemeyen kişilere deri kanserinden şüphelenilip bir sürü gereksiz testler yaptırılır. Bu hastalar aslında varis egzaması olabilir. Bunun içinde deneyimli bir doktorun doğru ilişkilendirmesi önemlidir.

Varis egzaması olan hastalarda detaylı bir fiziki muayene sonrasında gözle görünen varisler dışında, bileklerde kahverengi veya siyak renkte lekelenmeler, bilek iç kısımlarında dokuda incelme olması, bacaklarda şişlik ve bileklerde şişlik rastlanır.

Varis egzaması teşhisi konduktan sonra yapılacak tedavi hem varislerinizden hem de egzamadan kurtulmanızı sağlayacaktır. Doğru tanı, doğru planlama varis egzaması açısından tam bir tedavi anlamına gelecektir.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page