top of page

Hamilelikte-Gebelikte varisin önlenmesi

Gebelikte varislerin önlenmesine yardımcı olmaya yönelik 7 ipucu:

1. Hareket etmeye devam edin - Hamileyken dolaşmak zorlaşabilir. Yorgun olabilirsiniz veya büyüyen karnınız engel oluyor gibi görünüyor. Ancak kanı bacaklarınızdan yukarı pompalamak için bacak kaslarınızı hareket ettirmeniz gerekir. Yürüyüş hakkında endişeleriniz varsa, hamile olduğunuzda hareket etmeye devam etmenin güvenli bir yolu olup olmadığını öğrenmek için doğum uzmanınızla konuşun.

2. Kilonuzu izleyin - Hamileyken yoğun iştahınız olabilir, ancak kilo artışı damarlarınız üzerinde daha fazla baskı oluşturur. Tabii ki, kilo alımı bekleniyor, ancak çok hızlı bir şekilde kazanmaktan kaçınmalısınız. Doğum uzmanınız doktor ziyaretleri arasında ne kadar kilo almanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olabilir.

3. Bacakları boşaltma - Gün boyunca bacaklarınızı kalbinizden daha yükseğe kaldırın. Yataktayken, dinlenirken kanın boşalmasına yardımcı olmak için ayaklarınızın altına bir yastık koyun. Gün boyunca ayakta çok durursanız, dinlenem için zaman bulmaya çalışın, oturun ve ayaklarınızı yukarı kaldırın.

4. Varis çorapları - Destek külotlu çorap veya uyluk yüksek kompresyon çorapları bacaklarınızın dışına baskı uygulayarak çalışır. Bu, damarlar içindeki basınca karşı koymaya yardımcı olur ve şişmeyi ve şişmeyi önler. Onları sabah giyebilirsiniz, ancak her gece yatarken çıkarmalısınız.

5. Yüksek topuklardan kaçının - Yüksek topuklu ayakkabılar bacak kaslarının çalışmasını önler ve bu da kanın damarlarda birikmesini sağlar. Yüksek topuklu ayakkabı giymeniz gerekiyorsa, özel günler için saklayın ve her gün daha düz ayakkabılar giymeye çalışın.

6. Bacaklarınızı katlamaktan kaçının - Bacaklarınızı çaprazlamak damar içindeki kan basıncını arttırır.

7. Sol tarafınıza yatın - Sol tarafınızda uyumak karnınızdaki damarlar üzerindeki baskıyı hafifletebilir ve uyurken bacak damarlarınızın boşalmasına yardımcı olabilir.



Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page