top of page

Varis Hakkında Efsaneler


#1 – Varis sadece kozmetik bir sorundur. Yanlış. Varis bacaklarda yanma, ağrı, kramp, kaşıntı, yorgunluk, huzursuzluk, şişme gibi birçok şikayete neden olan bir hastalıktır.

#2 – Varis problemi demek bacakta kabarık damar demektir. Yanlış. İşte bu yüzden birçok hasta tedavide geç kalıyor. Varis kaynaklı şikayetler eğer bacakta kabarık damar yoksa önemsenmiyor. Bu şikayetler, ''bugün çok ayakta kaldım'', ''yaşlanıyorum'' gibi söylemlerle geçiştiriliyor. Gerçek ise, varis içten içe ilerlemeye devam ediyor.

#3 – Varis sadece ameliyatla düzeltilir ve uzun bir nekahat dönemi içerir. Yanlış. Ameliyatın yerini artık anestezi, dikiş ve hastane gerektirmeyen yöntemler almıştır. Bu yöntemlerin en başında skleroterapi (iğne ile varis tedavisi-köpük tedavisi) gelmektedir.

#4 – Tedavi olsam bile varislerim tekrarlayacak.

Yanlış. Varis tedavisi sonrası başka yerde varis oluşabilir, bu tekrarlama değildir. Tedavi olduğunuz varisler tekrar oluşursa bu tekrarlamadır. Tekrar oluşma oranı en düşük skleroterapidedir.

#5 – Varis, tedavi gerektirmeyen bir oluşumdur. Yanlış. Varisin erken dönemlerinde şikayet olmayabilir veya az olabilir. Ancak ilerleyen dönemlerde tedavisi çok zor olan varis ülserlerine (varis yaraları) kadar ilerleyebilir. Erken tedavi her zaman için ön planda olmalıdır.

#6 – Bacaklarımda varis olup olmadığını anlamak çok zor. Yanlış. Tecrübeli gözler ve eller kısa bir muayene sonrası teşhis koyabilir ve gerekirse doppler USG gibi uygulamalardan yardım alabilir. Yani sizde varis olup olmadığını anlamak için uzman bir doktora görünmeniz yeterli.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page