top of page

İç varis tedavi edilebilir mi?


Bacaktaki toplardamarlar 2 ye ayrılır, iç ve dış. İçteki yani derindeki toplardamarların yetmezliği diğer adıyla iç varis, bu toplardamarlarda bulunan kapak yetmezliğine bağlı olarak gelişir. Yüzeyde oluşan varislerle birlikte dikkati çeker. Bunun yanı sıra renk farklılıkları ve ödem görülür.

Yüzeysel damarlarda skleroterapi(köpük), ve çeşitli ameliyat tekniklerinin etkili olduğu bilinmektedir. Derin damarlarda çözüm ilk etapta ağızdan alınan medikal tedavidir. Hastalığın derecesine göre uzun bir süre kullanmak gerekir. Kapak tamiri ve ya nakli gibi bazı ameliyat yöntemleri olsa da uzun vadede yeterli yararı sağlamamaktadırlar.

Doktorlar tarafından iç varis teşhisi konulan hastalar bazı ilaçlar ve varis çorabı yazılarak kaderlerine terkedilirler. Bu hastalar bundan sonra doktor doktor dolaşarak çare ararlar ve olmadık tedavilerden medet umarlar. Bu hastaların büyük bir kısmı ayrıntılı olarak değerlendirildiğinde ve ayrıntılı renkli doppler tetkiki ile desteklendiğinde, aslında derin venlerde hiç bir problem olmadığı ve bu hastalarda yüzeyel ven yetmezliği olduğunu görülebilir. Bu yanlışlar özensiz muayene, yetersiz bilgi ve hatalı doppler sonuçlarından kaynaklanmaktadır. İç Varis Belirtileri Nelerdir?

İç varis hastası olan kişilerin bir kısmında çok belirti görülmez. Hastalarda baldır genişleyip şişmeye başlar. Bazen ayak bileğinde ödem görülebilir. İlerki aşamalarda cilt komplikasyonları oluşabilir. Bu basit bir egzama gibi olabilir veya ciddi ülserleşmeye kadar gidebilir. Cilt hasarının erken işaretlerinden biri kahverengi lekelerdir. Daha ileri ve ciddi evresinde ciltte sertleşme oluşur. Ayak bileği daralır. Dar bilek ve şiş baldır birleşince o bölüm "şampanya şişesi” şeklini alır.İç varisle ciltte beyaz bölgeler oluşabilir.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page